Založ si blog

Pokrytectvo alebo dodržiavanie zákonov koaličnými politikmi

Zdravím Vás dámy a páni.

Dnes je nedeľa, to znamená že prebehli dve „debaty“ počas obeda, pri ktorých sme mohli stratiť chuť do jedla alebo sa kvalitne zasmiať. Rád sledujem počas obeda všetkých krikľúňov, ako sa pretekajú, kto koho viac poníži alebo kto povie väčšiu blbosť. A dnes bol ten deň, kedy sme mohli začuť také vety, z ktorých by nám malo začať byť veľmi teplo (aj keď v noci bola celkom silná búrka). Začnem teda asi „debatou“ na RTVS. V debate v zastúpení strany SMER-SD bol Ľuboš Blaha, za ĽSNS Martin Beluský, za Za Ľudí Andrea Letanovská a za OĽANO Michal Šipoš. V debate teda boli 4 účastníci ale bolo celkom očividné, že toto bude debata dvoch mužov a zvyšok bol iba aby sa mohlo povedať, že aj oni dostali priestor.

Bolo otvorených viacero tém, tým konkrétnym sa však venovať nechcem. Chcem sa dnes venovať slovám, ktoré politici svojím oponentom adresovali počas vysielania. Začnem Ľubošom Blahom.

Počas celej relácie Ľuboš Blaha sa musel bohužiaľ viac brániť ako atakovať, ale možno to je dobre. Osobne mi trochu vadí  spôsob(nehovorím, že nevraví pravdu), akým upozorňujú na ten kolosálny rozdiel, ktorý médiá robia voči tejto vláde a voči minulej. Naozaj je dnes situácia, kedy jednoducho vláda padnúť nesmie a preto je aj Richard Sulík nebezpečne potichu a preto všetci sú potichu o prúseroch tých druhých v koalícii. A o presne týchto prúseroch hovorí dnešná opozičná strana SMER-SD. Je vhodné na opozičnú stranu atakovať problémové rozhodnutia vlády, o tom niet pochýb. Ale tým, že budú „nadávať“ na novinárov, že lynčujú len vybrané osoby si nijak nepolepšia, skôr to znie defenzívnejšie než útočnejšie, čo na opozičnú stranu sa nepatrí (nemá sa za čo brániť, keď je v opozícii). Síce to znie zle a defenzívne ale nakoniec pánovi Blahovi musíme dať za pravdu, že na tieto rozdiely JE NUTNÉ upozorňovať.

Martin Beluský toho veľa nenarozprával, dvaja oponenti boli jasní počas celej relácie. Pán Beluský bol pre mňa príjemným prekvapením, bol pripravený oponovať na prípadné škaredé poznámky jeho smerom a zbytočných absurdít sa radšej zdržal. Viac nie je čo povedať.

Andrea Letanovská (nebol som vôbec prekvapený) perfektne reprezentovala svoju stranu. V strane MUSIA mať nejaké prednaučené poučky, ktoré používajú na dennej báze. Nepovedala nič nové, povedala presne to isté a v niektorých prípadoch tými istými slovami ako jej stranícki kolegovia.

S úsmevom na tvári som pozeral na pána Michala Šipoša. Úsmev som mal z tej chabej obrany celej koalície a toho neskutočného pokrytectva, ktoré dokázal ukázať pred divákmi priameho prenosu. Odborná nepripravenosť na prejednávané témy a nekonečné nezmyselné tolerovanie vyčíňania koalície boli trestuhodné a pán premiér by mal prehodnotiť buď svoje chovanie a chovanie koalície (určite sa nestane) alebo aspoň prehodnotiť či sa tento pán ešte do televízie na zastúpenie ich strany dostane. Začneme teda trochou spravodajstva posledných dní, kedy rezonovali témy ako „Kočner a Zsuzsová“ a…Vlastne viac ich nebolo, toto bolo na dennej báze chlebom médií. Ale kto sa venoval spravodajstvu trochu viac, mohol si všimnúť aj svadby pána Šipoša, kde sa celkom dobre predviedlo, komu sa tu zatvára „huba“ rúškami a opatreniami. Hostia rúška nemali samozrejme, vo vraj „dobre vetranej miestnosti“, sám bojovník proti koronavírusu pán Matovič vystúpil pred hostí bez rúška… Mnoho hostí, žiadne dodržiavanie opatrení jednoducho niektoré médiá patrične okomentovali. Teda tie, ktoré neboli zaneprázdnené témou „Kočner a Zsuzsová“. Svoju svadbu nebol ochotný relevantne obrániť. Ja by som sa pýtal, či hostia mali kontrolu policajtmi alebo vojakmi alebo či si za takéto chovanie vyslúžia aspoň pokuty, ktorých výbermi sa tak strašne PZSR chvastá na svojej facebookovej stránke. Téma „svadba“ prerástla na celkové kontrolovanie koaličných poslancov opozíciou, či vlastné opatrenia, nariadenia a zákony dodržujú v osobnom a pracovnom živote, na čo pán Šipoš zareagoval (no, povedzme že nemohol som sa nadýchnuť ešte skoro minútu potom) slovami na spôsob: „Keď tie rúška nenosíte Vy, prečo by sme my mali?“. Od tejto témy sa preniesli k nebohému pánovi Chovancovi, kde automaticky povedal, že nemôžeme podnecovať ľudí k protestom proti Belgicku, keďže vyšetrovanie nie je na konci ešte a vraj pán premiér okamžite v deň kedy sa správy dostali von volal s pani Belgickou premiérkou. Kde je pravda zase netušíme, keďže pán Matovič bol skoro dva týždne o tomto mediálne ticho. Ale ako si pamätáme, vlny protestov v US of A za zabitého čierneho občana USA, hneď ako sa dalo celá koalícia si dala na profil Black Lives Matter znaky a počas zverejnených správ o zabitom občanovi našej republiky si naši štátnici všímali protesty proti prezidentovi Lukašenkovi. Na takéto vyjadrenie pána Šipoša ma pobavila reakcia pána Blahu, ktorému spoza rúška dobre, že oči nevypadli. A moja reakcia bola rovnaká.

Po tomto prúseri koalície sa môžeme pohodlne posunúť k „debate bez oponenta“ pána premiéra, ktorý ako opozičný poslanec „dával dole zlých, zlých smerákov“ ale dnes sa neodváži očividne postaviť voči opozícii a oponovať. Asi na nich nemá čas alebo ako, ja neviem veď pán Matovič je dnes zaneprázdnený človek, predsa len, je z neho pán Priemer, teda Premiér.

Pán Matovič v relácii  Na telo hodil pár trojbodových košov, ktoré ho budú strašiť ešte dlho. Relácia začala témou (ktorou asi?) „Kočner a Zsuzsová“. Pán premiér tvrdo uráža a spochybňuje rozsudok súdu v tejto veci. Chce aby zákon platil pre všetkých rovnako (až na jeho kamarátov a pána premiéra, neskolaudovaný dom, svadba bez opatrení……). Jednoducho dôkazy nedôkazy, súdy musia byť nezávislé a pán premiér teda verejne hovorí, že verí že sudcovská komunikácia sa zverejní (nelegálne) a verejne napadá sudcov, ktorí si zachovali chladnú hlavu. Ďalšia téma bola „Generálna prokuratúra“. Vopred podotýkam, že pred dvoma mesiacmi keď sme hovorili, že zákon sa ide meniť iba preto aby Lipšic sa dostal na GP, tak sme boli hnusní konšpirátori a teraz sa pán Lipšic nechal počuť, že on by na to kývol. Zrazu. Plán bol, že Lipšic teda výjde ako frajer a hrdina, čo dostal tých dvoch „netvorov“ do basy a on príjme žezlo generálnej prokuratúry.

Potom sa venovali policajnému prezidentovi, kde sa do konfliktu dostal s ministrom vnútra, neskôr sa venovali najlepšiemu právnikovi na Slovensku (veď viete ktorého myslím), ktorého Richard Sulík označil za hanbu Vlády. Pán Matovič s ním vraj strávil iba 3 minúty, tohto kamarátšaftu sa celkom očividne vzdať nechce, pán právnik je teda dnes milionár a určite sa to najbližšiu dobu nezmení. Prakticky, zase za jeho dnešný výkon môže Peter Pellegrini. Pánovi Matovičovi nepríde podozrivé, že pán právnik (jeho firma) zastupuje dnes niekoľko žúp (kde šéfuje väčšinou zástupca klubu OĽANO). Keďže sa to rieši už tri týždne, pán Matovič sa ospravedlnil, že on toto nerieši, že má plnú hlavu reforiem za tie miliardy, ktoré prišli z Bruselu.

Venovali pozornosť aj raketovému pádu preferencií OĽANO, kde pán Matovič okomentoval, že toto sa dalo čakať a nerieši výsledky prieskumov (očakávateľné). Dôležitou vecou, je iniciatíva poslanca OĽANO a návrhu zákona o interupciách.

V tejto téme pán premiér predviedol také klasické pravidlo „Otvoríte hubu až keď ja vám to dovolím a poviete čo ja chcem“. Pánovi premiérovi je jedno, či pán poslanec zostane s koalíciou alebo prestúpi do opozície alebo do frakcie nezávislých, čo je teda poľutovania hodné. Neskôr pána Fica zase obvinil z alkoholizmu, pretože vraj „zneužíva situáciu zabitého Slováka v Belgicku“. Nakoniec, veď pán Matovič s Belgickou premiérkou komunikoval dvakrát-trikrát.

Tie bláboly o svadbe kde porušili všetky opatrenia, ktoré posledné dni vydali a o pánovi ministrovi školstva prehlásil, že pán minister dostal pokutu aby sa občanom ukázalo, že takto to teraz má byť. Že rúška a opatrenia treba dodržiavať ale teraz to už ukazovať netreba, keďže už nie je občanom nutné nič ukazovať. Takže pán Matovič žiaden trest nedostane, žiadna pokuta ani nič. Ovce budú pokutované a kontrolované a ja som lietadlo.

Viac netreba hovoriť, v duchu čistého pokrytectva a zosmiešňovania IQ voličov a občanov sa niesla táto relácia až do konca.

Dámy a páni, som rád že ste si tento dlhý príspevok prečítali až sem a prajem Vám príjemnú nedeľu a dobrú chuť do obedu (možno neskoršieho). 🙂

Lockdown alebo Test?

21.10.2020

Budeme prví! Konečne budeme prví.. Budeme celoplošne testovať obyvateľstvo. Všetci povinne prídu a nastavia svoje nosné dutiny. Teda prídu ak chcú, ale ak neprídu tak ich zdravotné poistenie isto pôjde trochu zkresať. Teda prídu a tí čo prišli dostanú darček a výhody. Teda nebude žiadne testovanie, rovno to tu zavrieme a ušetríme 54 melónov. Ale celoplošne testovať by [...]

Politika strachu v histórii a dnes

04.10.2020

Dobré ráno priatelia. 🙂 Politika strachu, sa používa už stáročia. Pri zavedení politiky strachu vrchnosť štátu vždy má pocit, že má celý štát a jeho obyvateľov pod kontrolou. Vrchnosť poníži svojich obyvateľov hladom, pocitom bezmocnosti, zastrašovaním nezmyselnými trestami a chaotickým zavádzaním nových zákonov / povinností, kompletným preprogramovaním mozgov [...]

Kult Vyššej Osobnosti alebo Baran, Matovič a Blaha

27.09.2020

Dobrý deň priatelia. Pán Priemer sa znovu musel osobne vložiť do boja proti Covid-19, pretože vy tupé ovce ste si to pokazili a ochoreli ste. Čo ste slabí? Čo ste naozaj začali počúvať Bukovského, Fica alebo Blahu? Naozaj sú podozrenia finančných podvodov prvej dámy nášho pána Priemera dôležitejšie ako naša ekonomika alebo Vaše zdravie? Hádam Vám nezačalo vadiť to, [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 21772x
Priemerná čítanosť článkov: 3110x

Autor blogu

Kategórie