Lockdown alebo Test?

21. októbra 2020, juar, Nezaradené

Budeme prví! Konečne budeme prví.. Budeme celoplošne testovať obyvateľstvo. Všetci povinne prídu a nastavia svoje nosné dutiny. Teda prídu ak chcú, ale ak neprídu tak ich zdravotné poistenie isto pôjde trochu zkresať. Teda prídu a tí čo prišli dostanú darček a výhody. Teda nebude žiadne testovanie, rovno to tu zavrieme a ušetríme 54 melónov. Ale celoplošne testovať by sme mohli, veď nám prišli výsledky prieskumu: Vyše 70% je za testovanie :O Ale ako to teraz spravíme? (Oba prípady, ktoré teraz opíšem sú satirické, nereálne opísanie stavu, ktorý možno nastane na základe sledovania chovania Vlády SR od marca 2020)

Prvý: Lockdown

V nedeľu večer 1.11, dáme veľmi dôležitú tlačovú besedu: Ohlasujeme lockdown, všetko zatvárame. Ľudia vôbec nebudú vychádzať von, ak niekto bude vonku, PZ SR ho chytí a udelí mu pokutu viac ako 20000€ (vykryjeme tým straty v rozpočte). Obchody, kaviarne, reštiky, fitká zatvorené. A ak niekto bude vonku a polícia si ho nevšimne, nevadí. Stále máme svojich prisluhovačov, ktorí fotia ľudí bez rúška vonku a posielajú fotky polícii. A nech sú radi, že sa niekto konečne stará o ich zdravie. 2.11. postavíme hneď od rána zástup vojakov a policajtov a dve vodné delá pred brány Úradu Vlády SR. Pre istotu. Kým ľudia budú doma, nebudú potrebovať žiadne peniaze, lebo obchody budú zavreté a kuriéri budú doma. Dôchodky a dávky si necháme a ekonomická pomoc nie je teda nutná. Všetku zodpovednosť berie na seba Janko Mikas, takže sme v pohode. Naplánované sú dva týždne a potom otvoríme aby sme mohli o týždeň vidieť ako čísla zase stúpajú a mohli zavrieť znova.

Druhý: Celoplošné testovanie

V nedeľu večer 1.11, dáme veľmi dôležitú tlačovú besedu: Ohlasujeme koniec víkendového testovania, zúčastnilo sa 23% obyvateľstva! Ľudia sa na nás vykašľali, tak teraz sa my vykašleme na nich. Žiadne odmeny nebudú pre ľudí, čo sa zúčastnili, ohlasujeme lockdown, všetko zatvárame. Ľudia nebudú vychádzať von…………..Naplánované sú dva týždne, potom otvoríme, znovu všetkých pretestujeme a uvidíme ako čísla zase stúpajú a zavrieme všetko znova. Jednoduché. Budeme prví v testovaní a prví, čo zavrieme štát na dva krát! To je neskutočné a dokázal som to iba ja: Igor!

 

Nezáleží na tom, ktorý by si pán priemer z týchto scenárov vybral. V lete sa hovorilo, že si musíme zvyknúť na život s Covidom. Kde sú tie reči teraz? Budeme robiť lockdown každú jeseň, keď príde chrípka? Budeme celoplošne testovať vždy, keď zaznamenáme zvýšený výskyt zápalu priedušiek? Ako často budeme robiť tieto „opatrenia“? Prečo slovo odborníkov dnes nemá takú silu ako rok dozadu?

Pekný večer prajem