Jozef Chovanec, nech Vám je Zem ľahká

22. augusta 2020, juar, Nezaradené

Dobrý sobotňajší večer priatelia.

Chcem k novým skutočnostiam vyjadriť pár slov. Pred dvoma rokmi sme všetci sledovali reportáž a povedali si presne to, čo som napísal do nadpisu. Dnes sa dozvedáme všetky podrobnosti, môžeme vidieť video z cely (alebo nemocnice?), kde bol uväznený zosnulý pán Chovanec.

link na video: https://www.youtube.com/watch?v=MKoFm5qg43k , síce zostrihané ale vidieť dôležité. Dobrá duša sa nájde, ktorá do komentárov postne nezostrihaný original bez cenzúry.

Poďme si rozobrať video, ktoré bolo odvysielané po celom svete:

  1. Hneď na začiatku je vidno, že mladá policajtka na ľavej strane s úsmevom na tvári vykonáva nacistický pozdrav, očividne kolegovi, ktorý stál za mrežami.
  2. V ďalšej časti vidíme pána Chovanca, stáť pred mrežami pred tým, ako si začal mlátiť hlavu o mreže. Predpokladám, že v jeho hlave došlo ku skratu, pretože z takého chovania isto nejde usúdiť, že konal racionálne a zdravo. Nesnažím sa uraziť samozrejme, len konštatujem, že pán Chovanec určite nebol agresívny druh bez pudu sebazáchovy.
  3. V ďalšej časti vidíme, ako sa chovali policajné jednotky pred príjazdom privolaného lekára: Vidno „hajlujúcu“ ženu, dvaja policajti (žena a muž) kľačia na pánovi Chovancovi keď bol v bezvedomí na následky poranení hlavy a ďalší dvaja policajti, ktorí sa snažia pána Chovanca zabaliť do deky z postele. Zahalené časti tela boli od lakťov a dolných rebier až po hlavu (cez poranenia?).
  4. Príjazd privolanej lekárky sa niesol vo veľmi veselom duchu, kedy pacient leží na posteli bezvládne, všetci sa smejú a lekárka sa ho ani nechytí v priebehu celého zásahu. Policajt sa „snaží“ oživovať pacienta na posteli, zatiaľ čo lekárka sa na neho pozerá a smeje sa.

Následne bol pán Jozef Chovanec vyhlásený za pacienta v stave kómy a mal byť prevezený do nemocnice. Takto informovali médiá v roku 2018, kedy sa čin stal. Mňa zaujíma pravda, keďže celkom očividne v stave kómy nebol, AK aj bol, tak jedine po takomto zákroku. Budem rád, ak uvidím, že pán Korčok bude komunikovať s rodinou zosnulého, že im pomôže a pripájam sa k nemu s poďakovaním Belgickým novinárom za objasňovanie tohto prípadu a zverejneniu skutočností. Nestotožňujem sa s trestami, ktoré si súčasne odsluhujú predstavitelia v Belgicku a tí, ktorí tento incident majú na triku. Nezaujíma ma, že druhý človek polície v Belgicku ponúkol svoju funkciu. Zaujímajú ma hlavy, ktoré poletia z úradov rovno do basy. Takýto čin je neospravedlniteľný v očiach každého človeka na svete, nie len Slováka. Ak pánovi Matovičovi a pánovi Korčokovi na Slovákoch záleží, tento čin bude JASNE odsúdený a budú komunikovať všetky odškodnenia a ospravedlnenia, ktoré Belgicko ako také dlží rodine pána Chovanca a Slovensku.

Priatelia, verím v to, že sa ku mne pridáte, bez ohľadu na politický názor alebo presvedčenie. Dva roky dozadu zavraždili nášho občana, ktorý pracoval pre Slovákov, ktorým ponúkal prácu v Belgicku. Nech Vám je Zem ľahká, verím že to celé sledujete a verím, že Vaše utrpenie a stres sa do posmrtného života s Vami nedostalo.

Pekný večer Vám prajem.